EMOTIVNI NOLE: Đoković objasnio zašto je za njega igranje za Srbiju posebno

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je više faktora odlučilo da igra protiv Španije u Dejvis kupu, medju kojima je i što mu nedostaju mečevi kako bi ušao u formu.

- Više faktora je uticalo. Preskočio sam Majami i nisam daleko dogurao u Indijan Velsu, tako da početak sezone nije bio idealan. Nisam imao puno mečeva, a to mi je potrebno, nezavisno od podloge, kako bih se vratio u željenu formu. Dejvis kup je jedino zvanično timsko takmičenje i tu je jedina šansa da predstavljamo zemlju pored Olimpijskih igara - rekao je Đoković na konferenciji za novinare Dejvis kup tima Srbije u Beogradu.

Srbija će se od petka do nedelje boriti sa Španijom u četvrtfinalu Dejvis kupa, a predvodiće je drugi teniser sveta, kao što je i u prvom kolu i duelu sa Rusijom u Nišu.

Đoković je naveo da je igranje za Srbiju veoma posebno za njega.

- Igranje za svoju zemlju je za mene veoma posebno. Uvek vučem pozitivnu energiju sa Dejvis kupa, delim neke neverovatne momente u svojoj karijeri i životu sa ljudima koji su za ovim stolom, za koje sam veoma vezan - kazao je Đoković.

On je dodao da je "sve dobro" kada je reč o njegovom zdravstvenom stanju.

- Zbog povrede lakta sam nažalost bio sprečen da učestvujem u Majamiju. Tri puta sam u dva dana trenirao ovde i nisam imao bolove, što je dobro jer sam mnogo vremena posvetio oporavku. Uveren sam da ću biti spreman za duel - rekao je drugi teniser sveta.

Tim će još činiti Nenad Zimonjić, Viktor Troicki i Dušan Lajović, a Đoković je rekao da je to najbolja ekipa koju Srbija trenutno ima.

Đoković je istakao da Srbija kod kuće može da dobije bilo koju ekipu, ali je naveo da protiv Španije očekuje veoma težak duel, bez obzira na to što u Beogradu neće biti u najjačem sastavu, bez Rafaela Nadala i Roberta Bautista-Aguta.

- Španija je jedna od najuspešnijih nacija u istoriji Dejvis kupa. Njeni najbolji igrači nisu ovde, ali ne smemo da potcenimo činjenicu da Pablo Karenjo Busta 19, a Albert Ramos Vinolas 24. na svetu. Veoma su jaki, iako su došli bez dva najbolja igrača. Kada smo zajedno i igramo kod kuće, možemo da dobijemo bilo koji tim, na bilo kojoj podlozi. Verujemo u sebe, svoje sposobnosti i radujemo se predstojećem vikendu. Ovo je za nas jedinstvena prilika i ponosni smo i privilegovani što smo u ekipi. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat - rekao je Đoković.

On je rekao da Srbija ima jedinstvenu priliku da se ponovo nadje u polufinalu Dejvis kupa i naveo da se nada da se beogradska publika "uželela tenisa" i da će doći da podrži ekipu.

Đoković je istakao da mu je krivo što Nadal neće igrati u Beogradu, ali da misli da će biti dobra borba i pored toga.

Đoković je godinama bio na vrhu svetskog tenisa, a prvo mesto je u međuvremenu prepustio Endiju Mareju. Kako je rekao, manji broj mečeva u poslednje vreme je za njega osveženje.

- Imao sam sreću i zadovoljstvo da proteklih šest godina igram na izuzetno visokom nivou i pravim fantastične rezultate. Sada je to malo drugačije, ovo nisam doživeo dugi niz godina. Ali, osveženje je sa jedne strane jer sam imao mnogo poteškoća sa telesnim problemima. Trebalo mi je malo i odmora, ali nisam razočaran jer sam kod kuće sa sinom i ženom jer je to kvalitetno vreme sa porodicom, koje nemam toliko - rekao je Đoković.

On je dodao da je povratak Nadala, a naročito Rodžera Federera u vrh tenisa za svaku pohvalu.

- Federer - Nadal je verovatno najveće rivalstvo ikada. To što je Federer uradio na početku sezone je za svaku pohvalu i primer da i u tim godinama može da se igra na vrhunskom nivou. Nadal je u senci, ali je i on imao fantastičan početak sezone. Lepo je videti ih na vrhunskom nivou, ipak su oni veoma bitni za naš sport - kazao je Đoković.

Izvor: Beta

Pogledajte još